Åtta stympade lejon funna i Sydafrika

Ett lejonpar i ett reservat nära Johannesburg. Bild: Carley Petesch/TT-AP

Kadavren efter åtta stympade lejon har upptäckts på en viltanläggning i Sydafrika. Nosarna och tassarna var avskurna, enligt en talesperson för polisen.

– De jagades olagligt i går morse vid en av stugorna i närheten av Swartruggens, sade Sabata Mokgwabone på lördagen.

Enligt lokala medier hade tjuvjägare matat lejonen med förgiftade kycklingar. Det kan polisen inte bekräfta, men rester av kycklingar låg på platsen för det makabra fyndet.

Ingen är gripen för att ha dödat och stympat lejonen.

Vid tidigare dödanden av lejon i Sydafrika har det spekulerats i att motivet varit att använda djurdelar i så kallad traditionell medicin.

Swartruggens ligger cirka 15 mil väster om Johannesburg.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning