BAUHAUS experter hjälper dig gärna att välja ut en grill.

Traditionell och säker kolgrill

1. Klotgrillen är en mångsidig grill som passar de flesta, och rökaromen som uppstår ur kolbriketterna ger lämplig mängd karaktär åt maten. Trots att det kan vara svårt att reglera värmen i en kolgrill är den ändå ett säkert val för en standardgrill.

2. Även om kolgrillen värms långsamt så kan grillandet fortgå hela kvällen när grillen väl blivit varm. Om planen är att bjuda ett större sällskap på mat, satsa på en grill med stor grillyta.

3. Förvara helst grillen inomhus, men allra minst under tak, skyddad från regn och snö. Grillar med hjul kan enkelt flyttas, och grillar utan ben ryms smidigt i små utrymmen för vinterförvaring. Kom ihåg att låta grillen svalna ordentligt före du tar bort askan, rengör den och ställer bort den för förvaring.

4. Grillar finns i många olika prisklasser, till och med för ett par tior. Till grillning behöver du även kol eller briketter, samt tändutrustning. TIPS! En högklassig grill känns igen på vikten, starka material tål användning och leder värmen bättre.

Bekanta dig med kol- och brikettgrillar:

Snabb och smidig elgrill

Bild: Privat

1. Elgrillar är enkla och brandsäkra att använda och passar utmärkt att använda även på balkongen om husbolaget tillåter. Vissa elgrillars rökmängd kan vara så obefintlig att det till och med går att grilla med dem inomhus.

2. Elgrillen är ett händigt val för att snabbt grilla små mängder mat då elgrillen inte når upp till samma effekt som kol- eller gasgrillen. TIPS! Förbered maten i ugn eller kastrull och grilla för att få en stekyta.

3. Elgrillar är ofta små och enkla att flytta, att använda dem och förvara dem är lätt. På de flesta elgrillar kan benstativet tas bort och du kan använda grillen som bordsgrill.

4. Priset på en elgrill varierar, men för en effektivare elgrill får du punga ut med en större summa. Elgrillen behöver bara ett eluttag för att fungera, och du sparar på att inte behöva köpa kol eller briketter.

Bekanta dig med elgrillar:

Ett perfekt slutresultat med gasol

Bild: Privat

1. Gasolgrillar är effektiva, blir snabbt klara för användning och värmen är lätt att reglera. Gasolgrillen är att bra val om du vill grilla ofta. Om grillytan är indelad med galler och i flera nivåer kan du behändigt grilla mat som kräver varierande temperaturer och tillagningstider på en och samma gång.

2. Gasolgrillen är grillarens räddare i nöden om målet är att snabbt tillaga många olika rätter. TIPS! Välj alltid en lite större grill än vad du gissar att du skulle behöva för vardagligt bruk.

3. En gasolgrill behöver mycket utrymme även på djupet på grund av locket som öppnas, och finns även i mindre storleksklasser. Gasflaskan behöver också ställas tillräckligt långt från grillen när den är i användning, vilket behöver tas i beaktande när grillen placeras. TIPS! Skydda grillen med ett grillöverdrag när den inte används, speciellt om den förvaras utomhus.

4. Gasolgrillen och dess många tillbehör är som ett mindre kök och dess mångsidiga egenskaper betyder att köparen får ge en vacker slant, om inte två. En större grillyta betyder flera brännare, vilket inverkar på gasförbrukningen.

Bekanta dig med gasolgrillar:

På BAUHAUS hjälper vi dig att hitta en grill som passar just dina behov, vare sig du är en grillmästare eller en nybörjare. Om du ändå inte kan hitta den rätta grillen står vår kunniga personal till tjänst med att hjälpa dig hitta drömgrillen. Mer info om grillarna finns på våra hemsidor. Smaklig grillsäsong!

Bekanta dig med BAUHAUS urval av grillar och tillbehör: