Atlas lämnar handbollsligan

Vanda blir utan lag i herrarnas FM-liga.

Vandaklubben Atlas drar sig ur FM-ligan i handboll fyra veckor efter att ha blivit beviljad ligalicens för säsongen 2019-2020. Atlas skriver på sin Facebooksida att det var bäst att fatta beslutet i det här skedet. Klubben har helt enkelt inte tillräckligt många bra spelare för att kunna spela i ligan.

– Det såg länge ut att som vi får en bunt motiverade spelare, men under de senaste veckorna har situationen ändrats så det inte är realistiskt att inleda en lång säsong. Därför hann vi anmäla oss till ligan och ganska långt förbereda oss för säsongen före det här beslutet, skriver Atlas klubbledning.

Beslutet innebär att det bara är åtta lag i herrarnas FM-liga nästa säsong. Atlas herrar fortsätter att spela i division 2. Samtidigt har dock Atlas damer avancerat till FM-serien för nästa säsong, så det erbjuds ändå högklassig handboll i Vanda.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning