Athletic Bilbao sparkar tränaren Berizzo

Athletic Bilbao har valt att avskeda sin argentinske tränare Eduardo Berizzo. Efter en skral start på säsongen var måndagens 0–3-förlust borta mot Levante droppen som fick bägaren att rinna över för Berizzo, som så sent som för ett år sedan sparkades från ligakonkurrenten Sevilla.

"Athletic Club vill tacka Eduardo Berizzo och hela hans team för hans arbete under sin tid i klubben och önskar honom allt gott i framtiden både på ett personligt och professionellt plan" skriver klubben på sin webbplats.

Ersättare blir Gaizka Garitano, vilket innebär att båda de stora baskiska klubbarna kommer att ha Garitanos på tränarbänkarna. I Real Sociedad är det sedan i somras Asier Garitano som styr skutan.

Med en vinst på 14 matcher ligger Athletic på nedflyttningsplats i La Liga.

Athletic är, tillsammans med Real Madrid och Barcelona, en av de enda tre klubbar som aldrig åkt ur den spanska högstadivisionen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning