Återhållsam OS-invigning att vänta i sommar

De flytande olympiska ringarna i Tokyo sattes nyligen upp igen efter att ha tagits ner för underhåll efter att OS sköts upp ett år. Bild: Eugene Hoshiko / AP Photo

En ny kreativ chef har utsetts för årets uppskjutna OS i Tokyo, som ska hållas i sommar. Hiroshi Sasaki, som var med och producerade överlämningsceremonin från OS i Rio till Tokyo, får ta sig an den tuffa uppgiften att skapa en enklare och coronasäker invignings- och avslutningsceremoni för nästa års spel.

Arrangörerna meddelade på onsdagen att beslutet att ersätta det tidigare kreativa teamet på sju personer helt är i linje med den rådande situationen: att omforma de traditionellt överdådiga och spektakulära föreställningarna till mer enkla och återhållsamma uppträdanden.

"Ceremonierna kommer fortfarande att vara fantastiska firanden, som både deltagarna och tittarna världen över kan njuta av, men de kommer troligtvis att vara enklare och mer återhållsamt utformade, för att spegla ett generellt mer avskalat OS och för att man eventuellt fortfarande måste ta hänsyn till covid-19-åtgärder" säger arrangörerna i ett uttalande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning