Ateneum köpte verk av Salokivi

Självporträtt av Santeri Salokivi, förmodligen målat på 1910-talet.Bild: Niklas Tallqvist

Konstmuseet Ateneum har köpt fyra av de verk av Santeri Salokivi som hittades på en vind i Helsingfors.

Fyra verk av konstnären Santeri Salokivi (1886–1940) har köpts av Ateneum. Verken ingår i den samling av nästan 160 arbeten av Santeri Salokivi som konstkännaren Maria Ekman-Kolari av en slump hittade i ett vindskontor i Helsingfors för ett år sedan.

Köpesumman är hemlig.

Santeri Salokivi hör till de mera kända finländska konstnärerna. Han studerade och målade företrädesvis i Paris, Venedig och München men tillbringade alltid somrarna i Finland, bland annat på Högsåra och i Pellinge.

Konstskatten är nu utställd i Galerie Donner på Havsgatan i Helsingfors. Utställningstiden har, på grund av det stora intresset, förlängts till 8 juni.

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00