Upplagt för storklubbsmöten i kvarten

Atalanta och Duvan Zapata ställs mot PSG. Bild: Miguel Medina/Lehtikuva

Leipzig möter Atlético Madrid i kvartsfinalen i Champions League. Det kan också bli ett kvartsfinalmöte mellan Real Madrid och Juventus.

Det kan också bli ett storklubbsmöte mellan Bayern München och Barcelona.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har lottat Champions League från kvartsfinal och framåt.

Alla matcherna från kvartsfinal till final spelas på en och samma plats, i Lissabon, mellan den 12 och 23 augusti, på grund av coronapandemin. Allt avgörs med enkelmatcher på Benficas arena Estádio da Luz, som också är finalarena, samt Sporting Lissabons hemmaarena Estádio José Alvalade.

Men dessförinnan, den 7–8 augusti, ska fyra åttondelsfinaler avgöras, de returmöten som inte hann spelas klart innan coronaviruset satte stopp för all fotboll i mars. Dessa är Real Madrid–Manchester City (1–2 i första mötet), Chelsea–Bayern München (0–3), Lyon–Juventus (1–0) och Napoli–Barcelona (1–1). De matcherna spelas på respektive hemmaplan, dock utan publik.

Bayern München har 3–0 med sig från bortamatchen mot Chelsea, ett resultat de knappast lär tappa i hemmareturen. I kvartsfinalen får de möta vinnaren i matchen Napoli–Barcelona, som spelade 1–1 i den första matchen.

Fyra lag är redan klara för kvartsfinal. Leipzig ställs mot Atlético Madrid och Atalanta möter Paris Saint-Germain.

Kvartsfinalerna spelas den 12–15 augusti, semifinalerna den 18–19 augusti och finalen den 23 augusti.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning