Åtal för röstköp i Kristinestad

Bild: Bo Ingves

Åklagarämbetet i Österbotten har fattat beslut om att väcka åtal för misstänkt röstköp i Kristinestad i samband med kommunalvalet i fjol.

Den som misstänks för att ha köpt röster i Kristinestad är kommunpolitikern Hans Ingvesgård (SFP), uppger Vasabladet. Centralvalnämnden i Kristinestad gjorde en polisanmälan efter att man blivit tipsad om att Ingvesgård skulle ha försökt betala fem euro i utbyte mot en röst.

Enligt åklagarämbetets pressmeddelande har åklagaren däremot beslutat att inte väcka åtal i ett motsvarande fall i Närpes där misstankarna gällde politikern Emina Arnautovic (SFP). Arnautovic anklagades för att ha bjudit väljare på kaffe i samband med förhandsröstningen. Åklagaren har inte funnit sannolika skäl till stöd för påståendet att Arnautovic skulle ha gjort sig skyldig till brott.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46