Asylsökande attackerad i centrum av Helsingfors

Protest. Afghanska och irakiska flyktingar har i över en månad demonstrerat på Järnvägstorget.Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

En asylsökande person attackerades på Järnvägstorget i Helsingfors sent på söndag kväll. Gärningsmannen sprutade gas i ansiktet på asylsökande.

En asylsökande utsattes för en gasattack på Järnvägstorget i Helsingfors i går kväll, skriver Helsingin Sanomat.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005133927.html

Kriminalkommissarie Petri Juvonen säger att polisen känner till identiteten på angriparen, men att de ännu inte kunnat gripa honom. . Den asylsökande och hans kompis hindrades av en grupp infödda finländare att besöka toaletten.

– Ett gräl hade uppstått mellan männen och det följdes av gasattacken. Enligt vittnen har offret tillsammans med en kompis besökt en restaurang för att skölja sitt ansikte. Offret följdes efter av gärningsmannen till restaurangen, som efter en stund avlägsnade sig från platsen, säger Juvonen.

Juvonen säger att flera personer var på plats och att den asylsökande fick hjälp efter attacken. En video med händelserna finns på nätet. Polisen utreder personerna som finns på videon och deras andel i misshandeln. Polisen har inte nått alla inblandade.

En grupp asylsökande har demonstrerat på Järnvägstorget mot Finlands flyktingpolitik i flera veckor. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00