ÅSS segrare i seglingsligan

ÅSS firar seglingsligans mästerskap. Bild: Pepe Korteniemi

Det blev åländsk seger i seglingsligans sista deltävling. Även seglingsligans titel gick till Åländska Segelsällskapet.

Årets seglingsliga tävlades i J70-klassens båtar och deltävlingarna seglades i Mariehamn, Vasa och den sista i helg i Helsingfors. Både deltävlingssegern och titeln som bästa båtklubb i Finland gick till Åländska Segelsällskapet, ÅSS, efter ett spännande avslut.

Inför den sista starten stod allt ännu öppet då ÅSS och Nyländska Jaktklubben, NJK, låg på delad förstaplats med lika många poäng. I den avslutande seglatsen var det dock ÅSS som höll nerverna i styr och tog segern medan NJK, som segrat i de fem senaste starterna, tappade greppet och platsade femma. Därmed kröntes ålänningarna som den bästa båtklubben anno 2018.

– Det har varit tuffa starter med fyra till fem lag som varit med i tätstriden ända till mållinjen. En otroligt stark besättning har gjort att vi till slut kunnat knyta ihop säcken, säger vinnarlagets skeppare Björn Hansen på Finska Seglingsligans Facebooksida.

Silvret i Helsingfors deltävling gick till NJK och bronset till Turun Pursiseura. Fjärdeplatsen togs av Airisto Segelsällskap.

I den sammanlagda ställningen gick andraplatsen till Wasa Segelförening och tredjeplatsen till den andra åländska klubben, Mariehamns Seglarförening. De fyra bästa klubbarna i seglingsligan kommer åt att representera Finland i seglingens Champions League. Fjärdeplatsen gick till NJK.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning