Asllani startar efter skada – Neville roterar

Kosovare Asllani är redo för spel. Bild: Jean-Philippe Ksiazek/lehtikuva

Skade- och sjukdomsdrabbade Kosovare Asllani och Nathalie Björn finns med i Sveriges startelva i eftermiddagens bronsmatch mot England i fotbolls-VM i Frankrike.Fridolina Rolfö är tillbaka efter avstängning.

Asllani, som bars ut på bår efter en smäll mot huvudet i slutet av semifinalförlusten mot Nederländerna i Lyon i onsdags, tränade lätt med landslaget under gårdagens träning i Nice. Och mittfältstjärnan mår nu så pass bra att hon är redo att starta när Sverige jagar sin första VM-medalj på åtta år, sedan bronset i Kanada 2011.

Två spelare bort

Nathalie Björn skulle ha startat på Blågults innermittfält redan i onsdagens 0–1-match. Men Sveriges medicinska team stoppade Björn från spel. Elin Rubensson, som i dag inleder på bänken, ersatte då precis före avspark.

Anfallaren Fridolina Rolfö, som var avstängd i mötet med Nederländerna, tar åter plats i förbundskapten Peter Gerhardssons elva. I stället för Lina Hurtig.

Fyra engelska ändringar

Englands förbundskapten Phil Neville gör fyra förändringar sett till 1–2-förlusten i semifinalen mot USA i tisdags.

Abbie McManus tar avstängda Millie Brights plats i mittförsvaret. Dessutom kommer vänsterbacken Alex Greenwood in, i stället för Demi Stokes. På mittfältet tar Jade Moore Keira Walshs plats och Fran Kirby ersätter Rachel Daly