Asllani: "Sanningen kommer alltid fram"

Kosovare Asllani brukar säga vad hon tänker och tycker. Bild: Christophe Simon/Lehtikuva

Gripandet av Michel Platini har skakat om fotbollsvärlden.Svenska stjärnan Kosovare Asllani hoppas att det inte ska stjäla fokus från pågående fotbolls-VM.– Det viktigaste är att sanningen kommer fram, säger hon.

63-årige Platini, tidigare ordförande i Uefa, har gripits misstänkt för korruption i samband med att Qatar tilldelades fotbolls-VM 2022. Fransmannen ska förhöras av fransk polis kring utdelningen av mästerskapet, som redan har bevisats involvera mutor, men han har ännu inte uttalat sig.

Beskedet slog ner mitt under pågående fotbolls-VM.

Kosovare Asllani, Sveriges mittfältsankare som tidigare varit tydlig i sina åsikter om Fifa och Uefa, svarade lugnt och sansat när hon fick frågor om gripandet under en pressträff.

– Sanningen kommer väl alltid fram, och den ska fram. Det är det viktigaste, säger Asllani.

Huruvida händelsen kan ta uppmärksamhet från VM är ingenting hon lägger fokus på.

– Det enda vi kan lägga fokus på är att vinna nästa match (mot USA på torsdag). Men som jag sade, sanningen kommer oftast fram kring sådana här grejer och det är väldigt bra.

På frågan om hon har förtroende för Fifa och Uefa svarade Asllani med en lång tystnad, och ett leende.

– Får man bara le på den frågan så gör jag det, säger hon.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning