Åsikter annat än hets mot folkgrupp

Päivi Räsänen åtalas för att hon konstaterat att homosexualitet enligt Bibeln är synd. Hennes påstående är riktigt. Så säger Bibeln.

Något grundläggande har gått fel i lagstiftningen i Finland. Man kan alltså bli åtalad för hets mot folkgrupp trots att man framlägger fakta.

Päivi Räsänen åtalas för att hon konstaterat att homosexualitet enligt Bibeln är synd. Hennes påstående är riktigt. Så säger Bibeln. Vad man sedan tycker om homosexualitet är en helt annan sak.

Politiker som hör till Sannfinländarna, kritiseras för deras sanningsenliga kommentarer om islam och profeten Mohammed. I USA är yttrandefriheten en av de allra viktigaste grundläggande rättigheterna. Så tycks det inte vara i Finland.

Det är beklämmande att många medier har förfallit till självcensur i dessa frågor. Jag kommer att tänka på finlandiseringen och vad man vågade skriva i finländska tidningar om vår granne under Sovjetperioden.

Henrik Järnström, Esbo

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning