Asiatisk lax

Lime ger den portionsstyckade laxen en frisk smak. Bild: TT

Fryst lax i portionsbitar med stark kryddning kan fräschas upp med en asiatisk tomatsalsa och lime. Stek fisken i sesamolja så förstärks smakerna.

Lax med tomat och lime

För 4 personer, 20 minuter

500 g benfri lax i portionsbitar

1 tsk röd thailändsk curry, torr krydda

salt

2 msk sesamolja

Till salsan:

500 g krossade tomater

2 dl chilisås på tomatgrund

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 grön paprika

2 limefrukter

1 msk fisksås

1 tsk röd thailändsk curry, torr eller kryddpasta

Att äta till:

ris eller enbart en blandad sallad

mer lime

färsk koriander

Gör så här:

1. Häll de krossade tomaterna i en sil och låt ett par deciliter vätska rinna av. Slå därefter över tomatkrosset till en bunke.

2. Skala och finhacka gul lök och paprika. Vänd ned hacket i tomatkrosset och krydda med riven vitlök, saften från två limefrukter, fisksås, chilisås och röd curry.

3. Krydda fisken med röd curry och salt. Stek i sesamolja i medelvarm panna, cirka 2 minuter per sida.

3. Servera laxen med tomat- och limesalsa, ris eller en blandad sallad, och rikligt med färsk koriander samt mer lime att pressa över för den som vill.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning