Asap Rocky väntar på besked

Asap Rocky. Bild: Taylor Jewell/TT-AP

Asap Rocky sitter fortfarande anhållen i Stockholm och väntar på besked om han ska häktas eller inte. Samtidigt hotas världsstjärnans fortsatta turné.

Den amerikanske världsstjärnan Asap Rocky sitter anhållen sedan natten till onsdag, misstänkt för grov misshandel. Han greps av polis efter sin spelning på hiphopfestivalen Smash på Stadion i Stockholm, men själva bråket allt handlar om utspelade sig på söndagen.

I eftermiddag väntas åklagaren fatta beslut om Asap Rocky ska häktas eller ej. Tills dess är hans pågående världsturné satt på paus: i går tvingades han ställa in en spelning i Norge och i kväll, torsdag, hotas hans spelning i polska Gdynia och i helgen en spelning i London.

– Han är självklart inte glad, det är en otroligt besvärlig situation här med hans turné som ska fortsätta genomföras, säger hans advokat Henrik Olsson Lilja.

Om rapstjärnan begäras häktad kan det bero på att åklagaren menar att det finns en flyktfara – att Asap Rocky om han släpps fri skulle lämna Sverige och hålla sig undan rättvisan. Men det stämmer inte enligt Olsson Lilja.

– Han kommer självklart att komma till en rättegång om den skulle äga rum framöver. Sedan finns det alldeles utmärkta utlämningsavtal med USA, har han tidigare sagt till TT.

Läs också:

Rapstjärna på Sverigebesök – gripen av polis efter bråk

Totalt är fyra personer anhållna i ärendet, tre misstänkta för grov misshandel och en för misshandel. Bråket, som blivit en världsnyhet, inträffade i centrala Stockholm på söndagskvällen, och delar av det finns filmat i ett klipp som bland annat publicerats av den amerikanska nöjessajten TMZ. Asap Rocky har å sin sida också publicerat klipp på vad han menar visar upprinnelsen till händelsen och att han är oskyldig.

Asap Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, släppte sitt kritikerrosade debutalbum "Live love Asap" 2013. I dag är han en av världens största rapstjärnor och senaste skivan kom i fjol.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning