Åsa Juslin blir ny kulturombudsman på Kulturfonden

Svenska kulturfonden får en ny kulturombudsman, Åsa Juslin. Hon efterträder Annika Pråhl, som går i pension vid årsskiftet efter drygt 15 år på Kulturfonden.

Åsa Juslin, 51, är direktör för Finsk-norsk kulturinstitut i Oslo. Tidigare har hon bland annat varit direktör för Nordens Institut på Åland och projektchef vid Föreningarna Nordens Förbund i Malmö. Till utbildningen är honfilosofie magister från Åbo Akademi med etnologi som huvudämne

– Vi är glada över att få Åsa Juslin som ny medarbetare till vårt kansli. Med sin friska personlighet, breda erfarenhet och nätverk från flera kulturinstitutioner i både Finland och övriga Norden berikar Åsa fonden som en utdelningsorganisation och aktör, säger Sören Lillkung, som själv tillträdde vd-posten den första juni.

Åsa Juslin börjar jobba vid fondens kansli i Helsingfors i slutet av november. Som kulturombudsman bär hon det övergripande utvecklingsansvaret för Kulturfondens uppdrag inom konst och kultur. Hon leder också fondens kulturteam.

– Kulturfonden spelar en viktig roll för många kulturaktörer. Jag vill fortsätta utveckla möjligheterna för kulturutövare och vara med om att skapa goda förutsättningar för mångfalden inom kultursektorn. Det händer mycket spännande och nyskapande inom kulturfältet i dag, säger Juslin i ett pressmeddelande.

Under det senaste året har sammanlagt tre ledande tjänstemän vid Kulturfonden gått i pension. Kulturombudsman Annika Pråhl blir den fjärde som fullbordar generationsväxlingen, som förverkligats enligt ett planlagt schema sedan i fjol våras.

24 personer -17 kvinnor och 7 män – sökte jobbet som kulturombudsman.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00