Ärtiga biffar

Här kommer ärtorna till användning i både biffar och hummus. Servera med kamutvete, avokado och granatäpple.Bild: TT/Lee Kearney

I den här hummusen får gröna ärtor stå som grund till de lika gröna biffarna. Servera med kamutvete, granäpplekärnor och gulbeta.

Ärtbiffar med ärthummus

Till 4 portioner, 30 minuter

Ärthummus:

3 dl (ca 200 g) gröna ärtor, frysta, tinade

1 vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

2 msk citronsaft

1 msk hackad mynta

salt och svartpeppar

Ärtbiffar:

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackad

1 kokt potatis, skalad, tärnad

4 dl (ca 250 g) gröna ärtor, frysta, tinade

3 dl havregryn

1 ägg

1 nypa chiliflakes

1 dl sesamfrön

smör och olivolja

Tillbehör:

4 portioner kamutvete

2 msk äppelcidervinäger

3 msk olivolja

1 gulbeta, tunt skivad

1 dl granatäpplekärnor

2 avokador, tärnad

Gör så här

1 Mixa alla ingredienser till hummusen med stavmixer, smaka av med salt och peppar.

2 Mixa alla ingredienser till ärtbiffarna, utom någon matsked av ärtorna och sesamfröna, till en slät smet i en matberedare. Rör ned resten av ärtorna, krydda med lite salt och peppar.

3. Forma till biffar och vänd i sesamfrön. Stek i smör och olja ett par minuter per sida, tills de fått färg.

4 Koka kamutvetet, enligt anvisning på paketet. Blanda vinäger och olja, smaka av med salt och peppar.

5 Lägg upp biffar, vete, beta, granatäpple och avokado. Ringla dressingen över och servera med hummus.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22