Arrendeavtalet förnyas

Helsingfors stad gör upp arrendekontrakten samtidigt med alla nio koloniträdgårdar i staden.

Det är trevligt att HBL (25.6) skriver om vår koloniträdgård i Brunakärr. Artikeln slutade ändå onödigt pessimistiskt med uppgiften att arrendekontraktet tar slut 2026. Det stämmer visserligen, men det betyder inte att trädgården försvinner.

Helsingfors stad gör upp arrendekontrakten samtidigt med alla nio koloniträdgårdar i staden. Ett nytt arrendeavtal planeras redan. Koloniträdgårdarna representeras av samarbetsorganisationen Helsingin Siirtolapuutarhojen Aluejärjestö ry, dit också Brunakärrs koloniträdgårdsförening hör. Regionföreningen har deltagit i de inledande samtalen om ett nytt arrendeavtal med Helsingfors stad, och enligt de uppgifter föreningen fått är framtiden ljus för alla nio.

Kristina Virtanen ordförande, Brunakärr koloniträdgårdsförening rf

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00