Arrangörerna hemlighåller lokal för jämställdhetsdebatt

Bild: Wikimedia Commons-Frankie Fouganthin/Privat

På måndag ordnar Intresseföreningen för jämställdhet vid Åbo Akademi en paneldebatt om jämställdhet ur mansperspektiv. Föreningen vill inte avslöja var debatten äger rum, förrän på söndag.

– Vi bestämde oss för att inte publicera stället i medierna eftersom evenemanget verkar vara så kontroversiellt, säger Johan Nyman från Intresseföreningen för jämställdhet vid Åbo Akademi.

Johan Nyman, styrelsemedlem i föreningen och företrädare för arrangörerna, säger att man vill undvika störningar genom att hemlighålla stället. Ursprungligen skulle evenemanget ordnas i auditorium Armfelt vid ÅA:s fakultet för humaniora, psykologi och teologi men debatten orsakade en protest och universitetets ledningsgrupp beslöt att porta den från sina utrymmen.

– Redan det att jämställdhet dryftas ur ett perspektiv som inte är renodlat feministiskt upplevs av vissa som så provocerande och till och med kränkande att de inte är beredda att låta det ske, motiverar Nyman beslutet att inte berätta var evenemanget äger rum.

– Det kanske finns en viss överförsiktighet i det här, och det är inte sagt att det väcker några reaktioner över huvud taget, tillägger han.

Enligt Nyman skulle 180 personer ha fått plats i auditorium Armfelt. Han säger att den nya lokalen, som finns i Åbo centrum, är mindre än Armfelt. Arrangörerna meddelar alla som anmält sig till evenemanget om var debatten äger rum per e-post på söndag.

Svenska Yle direktsänder måndagens paneldebatt på Yle Arenan.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54