Arrangör: Uteserveringen vid Åbo domkyrka öppnar inte på onsdag

Området vid Åbo domkyrka kommer att förvandlas till en uteservering, men öppningen skjuts fram med åtminstone en dag. Arkivbild. Bild: Emma Strömberg/SPT

Det är osäkert om alla konstruktioner och säkerhetsarrangemang hinner bli klara i tid, meddelar företaget Turku Food & Wine Fest.

Öppningen av den gemensamma uteserveringen på Domkyrkotorget i Åbo skjuts fram med åtminstone en dag. Det säger Samuli Pasanen, producent och delägare i företaget Turku Food & Wine Fest som är operatör för området.

Planen var att öppna uteserveringen på onsdag men enligt Pasanen är det osäkert om alla konstruktioner och säkerhetsarrangemang hinner bli klara till dess. Pasanen säger att man vill försäkra sig om att området är tryggt och tillgängligt för alla innan man öppnar uteserveringen.

– Vädret under de senaste dagarna har varit sådant att arbetet inte riktigt framskridit i den takt vi planerat. Dessutom verkar det som att det kommer att regna ordentligt på onsdag och vi vill gärna öppna uteserveringen en sådan dag då folk faktiskt vill komma dit.

Pasanen säger att Turku Food & Wine Fest diskuterat situationen med Åbo stad som hyr ut området åt företaget. För tillfället verkar det som att uteserveringen öppnar på torsdag.

Turku Food & Wine Fest hyr ut försäljningsplatser på uteserveringen åt restauranger, kaféer och barer i Åbo. Sju företag står för mat och dryck på det gemensamma uteserveringsområdet som kommer att finnas både på torget utanför Åbo domkyrka och i en närliggande park.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning