Armis glada överraskning – huset står kvar efter Irmas härjningar

Finlandsfödda Armi Sturges fruktade det värsta när hon i går äntligen fick komma hem till sitt hus i orkanhärjade Key Largo i Florida. Huset står kvar, till det yttre oskadat.

– Allt är ok i övre våningen, men i nedre våningen hade jag trettio centimeter vatten på golvet, rapporterar Armi Sturges.

Att nå fram till huset genom allt bråte och kullblåsta palmer var inte det lättaste.

– Många av mina grannar har det mycket värre. Det ser ut som om man befann sig i en krigszon på flera ställen.

HBL rapporterade om Armi som hörde till de tusentals Floridabor som hals över huvud måste lämna sina hem förra veckan undan annalkande Irma. Orkanen strök tätt förbi just Key Largo och de andra små städerna längs Florida Keys som förbinds av fyrtio broar ända ner till Key West.

Trots stora materiella skador har omvärlden också nåtts av glada nyheter. Bland annat lär de sextåade katterna som fortfarande bor i Ernest Hemingways hus i Key West ha klarat sig.

Tuffa tag. "Plundrar du så skjuter vi", står det på en skylt som invånarna satt upp som varning för bovar som härjar i Irmas släptåg. Bild: Armi Sturges

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00