Armén övar i Helsingfors och Vanda – gula västar och stormgevär

Gardets jägarregemente under stridsövningen Sapeli 1 i Helsingfors i maj i fjol. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Övningen Kehä 19 pågår från måndagen till fredag i huvudstadsregionen.

De som rör sig i Helsingfors eller Vanda kan under veckan få se beväringar öva i full utrustning, enligt Försvarsmakten. Övningen Kehä 19 pågår från 4–8 mars i Helsingfors och Vanda. Övningen kan orsaka störningar och oljud dagligen klockan 6–22.

Det gäller stadsdelarna Böle, Sockenbacka, Forsby, Södra Haga, Kvarnbäcken och Mjölö i Helsingfors samt Ånäs, Björkby och Dickursby i Vanda.

Militärövningen riktar in sig på försvar av huvudstadsregionen, hybridhot och samarbetet med lokala myndigheter. Trupperna har stridsutrustning, vilket inkluderar stormgevär, och personalen har gula reflexvästar.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning