Ariana Grande stäms för plagiat i superhitten

Ariana Grande. Arkivbild. Bild: Evan Agostini/AP-TT

Den amerikanske rapparen Josh Stone anklagar popstjärnan Ariana Grande för plagiat och drar henne inför domstol, skriver TMZ.

Enligt en stämning som lämnats in till en domstol i New York har Grande stulit refrängen i sin hitlåt 7 rings från Stones låt You need it I got it från 2017.

Rapparen menar att de båda refrängerna är närmast identiska, i såväl text som struktur. Han hävdar också att han 2017 presenterade sin låt för Ariana Grandes producent Tommy Brown.

7 rings släpptes förra året och blev en omedelbar succé. Låten låg etta på den amerikanska topplistan i åtta veckor och musikvideon har över 674 miljoner visningar på Youtube.

Det är inte första gången som Grande anklagas för plagiat för superhitten. Tidigare har både artisterna Soulja Boy och Princess Nokia hävdat att Grande stulit från deras låtar.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning