Arg Selänne om domslutet: "Det är pinsamt" 

Teemu Selänne (i mitten) var gäst på slottsbalen på självständighetsdagen. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva

Kanadas kontroversiella öppningsmål mot Finland i JVM fick många att rasa. Ishockeylegenden Teemu Selänne hörde till de upprörda. Han kritiserade domarna i hårda ordalag.

Kanadas 1–0-mål mot Finland i U20-VM i ishockey borde inte ha godkänts. Det stod klart på videobilderna från matchen i USA. Trots det bestämde sig domarna för att godkänna målet.

Finlands trotjänare Teemu Selänne hade svårt att acceptera det inträffade.

– Låt oss glömma slutresultatet. Hur är det möjligt att det här kan hända med dagens teknologi och med de bästa domarna? Det är pinsamt, skrev Selänne på Twitter.

Kanadas Boris Katchouk satte in 1–0 i matchen, men flyttade på målburen innan pucken korsade linjen.

Har fått ursäkt

Finlands chefstränare Jussi Ahokas var kritisk efter matchen och sade till Yle att Finland vill ha en officiell förklaring för domslutet. Senare fick Finland en ursäkt.

Enligt Yle Urheilu har internationella ishockeyförbundet IIHF beklagat domslutet och erkänt att en miss har skett.

Kanada vann matchen mot Finland med 4–2 natten till onsdag.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning