Årets succé – företag köpte cirka 5 000 museikort till julen

Företag och organisationer köpte nästan 5 000 museikort denna jul. Bild: SPT

Ett hundratal företag och organisationer beställde museikort till sina anställda inför julen.

Julsäsongens försäljning av museikort till företag och organisationer var över tre gånger så stor som år 2017. Ett hundratal arbetsgivare beställde sammanlagt nästan 5 000 museikort till sina anställda, kunder och samarbetspartner.

– Försäljningen till företag har i år varit exceptionellt livlig. Små och stora företag från både den privata och den offentliga sektorn har köpt museikort, säger museikortets företagskoordinator Tuula Koskinen i ett pressmeddelande.

Köpet av ett museikort förutsätter inte att företaget vet namnet på den som får kortet, vilket möjliggör stora kortbeställningar. Arbetsgivaren kan dela ut korten vid olika tillfällen under årets lopp eftersom kortet är i kraft i ett år från och med det första museibesöket.

Museikortet är ett kort som ger dess ägare inträde till 280 museer i Finland. Kortet har funnits sedan 2015.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46