Årets pappa-priserna till Kuopio och Sastamala

Pristagarna Jussi Hartikainen från Kuopio och Pasi Uhtakari från Sastamala med familje- och omsorgsminister Juha Rehula i mitten. Bild: Antti Aimo-Koivisto

Jussi Hartikainen från Kuopio och Pasi Uhtakari från Sastamala tilldelades priset Årets pappa på måndagen. Årets tema var vardagsfaderskap. Utöver det lyftes aktivt deltagande i idrotts- och hobbyverksamhet samt stöd till frånskiljda pappor upp i belöningskriterierna.

Jussi Hartikainen är närmaste vårdnadshavare för sina tre barn, varav två fortfarande bor i hemmet. Hartikainen jobbar även frivilligt med att stöda frånskilda föräldrar.

Pasi Uhtakari är pappa och bonuspappa. Hans familj består av en ny partner och partnerns barn. Ett av barnen har specialbehov och Uhtakari och barnen har judo som gemensamt hobby. Uhtakaris biologiska barn besöker familjen regelbundet.

Priserna delades ut av familje- och omsorgsminister Juha Rehula (C) i Helsingfors på måndagen. 

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning