Årets pappa-priserna till Kuopio och Sastamala

Pristagarna Jussi Hartikainen från Kuopio och Pasi Uhtakari från Sastamala med familje- och omsorgsminister Juha Rehula i mitten. Bild: Antti Aimo-Koivisto

Jussi Hartikainen från Kuopio och Pasi Uhtakari från Sastamala tilldelades priset Årets pappa på måndagen. Årets tema var vardagsfaderskap. Utöver det lyftes aktivt deltagande i idrotts- och hobbyverksamhet samt stöd till frånskiljda pappor upp i belöningskriterierna.

Jussi Hartikainen är närmaste vårdnadshavare för sina tre barn, varav två fortfarande bor i hemmet. Hartikainen jobbar även frivilligt med att stöda frånskilda föräldrar.

Pasi Uhtakari är pappa och bonuspappa. Hans familj består av en ny partner och partnerns barn. Ett av barnen har specialbehov och Uhtakari och barnen har judo som gemensamt hobby. Uhtakaris biologiska barn besöker familjen regelbundet.

Priserna delades ut av familje- och omsorgsminister Juha Rehula (C) i Helsingfors på måndagen. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning