Årets mest omtalade snabbmatsnyhet är här – McDonald's veganburgare

På torsdagen lanserades McVegan, men bara i Finland och Sverige. Snabbmatsjättens veganburgare har väckt stor internationellt intresse.

McDonald's lanserade veganburgaren för första gången i oktober, men i Tammerfors som enda stad i världen. Där var burgaren på prov i en dryg månad. I medlet av december meddelade McDonald's att McVegan kommer till salu till kedjans alla restauranger i Finland och Sverige.

Nyheten spreds internationellt via bland annat CNN och BBC. Trots det stora intresset har McDonald's ännu inga planer på att lansera veganburgaren i resten av världen.

Burgaren består av en biff gjord på sojaprotein, veganmajonnäs, tomat, sallad, saltgurka, lök, ketchup och senap. Den innehåller varken ägg eller ost.

McDonald's är rätt sent ute med att erbjuda måltider utan animaliska ingredienser. Några snabbmatskedjor som har hunnit före är Hesburger, Friends & Brgrs, O'Learys, Panhco Villa, Rosso, Kotipizza, Pizzarium, Amarillo, Rax Buffet och Fafa's.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00