Årets finlandssvenska bokhandel ligger i Mariehamn

År 2017 instiftade Schildts & Söderströms priset Årets finlandssvenska bokhandel för att uppmärksamma det arbetet som bokhandlare runt om i Svenskfinland gör.

I år tillfaller priset Mariehamns bokhandel som drivs av Pernilla och Dante Söderlund. S&S skriver i ett pressmeddelande att bokhandeln är en guldgruva för litteraturintresserade och erbjuder böcker för alla smaker. I september 2019 satte bokhandeln dessutom alla tiders finlandssvenska rekord då Staffan Bruun och Anders Wiklöf signerade 500 exemplar av biografin Anders Wiklöf. Murarens son på två timmar.

Priset delades ut på Helsingfors bokmässa.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning