Årets Blossa smakar passionsfrukt

Snart är glöggsäsongen här. Bild: Mostphotos

Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att utveckla nya smaker till årgångsglöggen. I år tar den svenska glöggtillverkaren i land på Hawaii.

Blossa 19 Aloha har hämtat sin inspiration från ön Oahu på Hawaii. Glöggen får en tropisk sötma från passionsfrukt som balanseras av hibiskusblommans fruktiga syra.

– De lätta tonerna av kaffe och kokos smälter samman och ger glöggen en spännande twist. Glöggen är fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Flaskans färg för tankarna till den rosaröda hibiskusblomman, samma blomma som är känd från 50-talets hawaiiskjortor. Nu pryder också mönstret flaskan.

Årgångsglöggen finns till försäljning på Alko från den 7 oktober. Alkoholhalten ligger på 15 procent och priset är 14,99 (750 ml).

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning