Årets bästa lokala medier har prisats – Västra Nyland på tredje plats

Sammanlagt deltog 71 olika tidningar i tävlingen där årets bästa lokala medier skulle utses. Bild: Congerdesign/SPT

Titeln Årets bästa lokala medier går i år till både Sydän-Satakunta och Koillissanomat.

Nyhetsmediernas förbund har utsett årets bästa lokala medier. Priset går i år till dagstidningarna Sydän-Satakunta och Koillissanomat.

Sydän-Satakunta prisas i kategorin för lokaltidningar som utkommer en gång i veckan, och Koillissanomat i kategorin för tidningar som utkommer minst två gånger i veckan.

Juryn bestod av journalistikstuderande från Haaga-Helia yrkeshögskola, deras handledare Reetta Nousiainen och Sari T. Tiiro och av chefredaktörerna Jenny Halvari och Jaana Selander.

Juryn anser att Sydän-Satakunta skickligt behandlar temat mångfald. Tidningen lyckas också väl med att kombinera minnen från förr med nyheter och moderna företeelser.

Koillissanomat prisas för att tidningen erbjuder mångsidig läsning såväl för ortsbor som för läsare som enbart är på resa i området. Redaktionen uppmuntrar också läsarna att delta i tidningsproduktionen, vilket juryn uppskattar.

På andra plats i kategorin över tidningar som utkommer en gång i veckan kom Rantalakeus och på tredje plats Jurvan Sanomat.

Som tvåa i kategorin över tidningar som utkommer flera gånger i veckan kom Raahen Seutu och på tredje plats Västra Nyland.

Sammanlagt deltog 71 tidningar i tävlingen. De bästa lokala medierna premierades i samband med en virtuell gala den 12 november.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning