Arcada lär ut cirkulär ekonomi åt utexaminerade ingenjörer

"Behovet av mångkunniga ingenjörer är skriande", säger Lotta Wikman, direktör för kontinuerligt lärande på Arcada. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Syftet med Arcadas nya kurshelhet som startar i höst är att öka förståelsen för ekologiskt hållbara lösningar inom ingenjörsbranschen.

I augusti lanserar Yrkeshögskolan Arcada ett nytt kurspaket, Circular Economy for Engineers (cirkulär ekonomi för ingenjörer), för att möta samhällets efterfrågan på ingenjörer med kunnande inom cirkulär ekonomi och hållbarhet.

Förståelse för resurseffektiva, digitala och ekologiskt hållbara lösningar blir allt viktigare inom ingenjörsbranschen, menar yrkeshögskolan.

"Behovet av mångkunniga ingenjörer är skriande i dag. Därför vill vi nu erbjuda dem som redan är ute i arbetslivet en möjlighet att uppdatera och bredda sin expertis inom cirkulär ekonomi och hållbara lösningar", säger Lotta Wikman, direktör för kontinuerligt lärande på Arcada, i ett pressmeddelande.

Studiepaketet består av tre kurser inom miljömedvetna produktionssätt, med fokus på bland annat produkters livscykel, möjligheter att minimera avfall samt hållbara arbetssätt inom ingenjörsbranschen.

Målet är att ge ingenjörerna kompetens att värna om de befintliga naturresurserna samtidigt som produktionen i samhället kan fortgå.

"Eftersom Arcada har ett spetskunnande inom området och hållbarhet är en central del av vår strategi känns det väldigt naturligt att vi nu tar det här steget", säger Wikman.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning