Arbetståg hotade krocka med persontåg i Ylivieska

ARKIVBILD /ANTON MALÉNBild: HBL Arkiv/Anton Malén

Polisen undersöker ett allvarligt olyckstillbud som inträffade på tågstationen i Ylivieska i Norra Österbotten på onsdagen.

Situationen inträffade ungefär klockan sju på morgonen då ett arbetståg började rulla ned för en backe mot stationens riktning. Enligt polisen stod ett snabbtåg på samma spår. VR:s lokförare lyckades stoppa arbetståget innan det nådde perrongen.

Arbetståget hade parkerats på spåret efter ett uppdrag vid tretiden på efternatten. Det handlar om ett cirka 38 meter långt arbetståg som väger 102 ton. Polisen misstänker att bromsen på arbetståget har lossats.

Eventuella ögonvittnen uppmanas anmäla sina iakttagelser till polisen, som är framför allt intresserad av att höra personer som varit i närheten av arbetståget. (FNB)

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42