Stora byggprojekt inleds på Broholmen – varuhusbyggnaden ska återfå sin forna glans

Så här tänker sig Antilooppi att byggnaden kommer att se ut när renoveringen är klar. Bild: Antilooppi

När projektet är klart kommer man kunna äta, duscha, jobba och handla under samma tak.

Stora byggprojekt på Broholmen drar igång vid årsskiftet. Fastighetsbolaget Antilooppi har tecknat ett avtal med byggföretaget SRV som gäller fastigheterna på Broholmsgatan 6, 8-10 och Paasivuorigatan 4-6. Allt väntas vara klart på hösten 2021.

Bygget går under namnet Siltasaari 10 och kommer att kosta 78 miljoner euro. Av totalsumman går 51,4 miljoner till själva entreprenaden. Det betyder att SRV får drygt 50 miljoner för att genomföra byggprojektet, vilket inkluderar deras egna kostnader och kostnader för möjliga underleverantörer.

Projektet inleddes redan i oktober då fastigheten på Broholmsgatan 6 började rivas. Fastigheten rivs från andra våningen uppåt, vilket betyder att så gott som hela fasaden kommer att förnyas.

Den skyddade varuhusbyggnaden på Broholmsgatan 8-10 kommer att återställas till sin forna glans. Huset började byggas 1913 och 1920 slog Elanto upp dörrarna till varuhuset.

När bygget är klart utlovas högkvalitativa kontorsfastigheter, för både stora och små företag. Dessutom planeras flera restauranger och detaljhandelstjänster.

– Den renoverade fastigheten kommer att ge användarna en rad tjänster för att underlätta vardagen: parkeringsplatser, inklusive elektriska laddningsplatser, och pendlande cyklare en cykelpark med tillgång till duschar. Varje morgon kan du enkelt hämta ditt morgonkaffe och njuta av ett högkvalitativ lunchpaket, allt under samma tak mitt i innerstaden, säger vd:n för Antilooppi Tuomas Sahi i ett pressmeddelande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Högklassigt och hållbart direkt från producenten

Mer läsning