Arabländer vill se kemvapenutredning i Syrien

Saudiarabiens utrikesminister Adel al-Jubeir under en presskonferens på söndagen efter Arabförbundets möte i den saudiska staden Dhahran.Bild: AP/TT/Amr Nabil

Arabförbundet uppmanar till en internationell utredning av användandet av kemvapen i Syrien efter dess toppmöte i Saudiarabien i helgen.

– Vi understryker vårt fullständiga fördömande av användandet av kemvapen mot det syriska folket och vi kräver en oberoende internationell utredning för att garantera tillämpningen av internationell rätt mot alla som bevisats ha använt kemvapen, skriver förbundet i ett uttalande.

De 22 medlemsstaterna understryker också behovet av en politisk lösning på Syrienkriget. Dessutom vill de se ytterligare internationella sanktioner mot Iran, och kräver att landet drar tillbaka vad man beskriver som "dess miliser" i Syrien och Jemen.

Iran, som nekar till anklagelserna, slår tillbaka och kallar uttalandet ett resultat av rivalen Saudiarabiens påtryckningar.

Arabförbundets medlemmar är dock splittrade vad gäller lördagens robotattack mot Syrien, som genomfördes av USA, Storbritannien och Frankrike. Saudiarabien och dess allierade har uttryckt stöd för attacken, medan Irak och Libanon fördömt den.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42