Apples prognos överraskade rejält – Iphone X till försäljning i dag

Leveranserna av nya Iphone X ska ske snabbare än det ryktats. Också i Helsingfors har kunderna köat på fredagsmorgonen efter nya modellen Iphone X.

Apples försäljningsprognos för innevarande kvartal var rejält över analytikernas förväntan. IT-jätten sålde 46,7 miljoner Iphone-telefoner under förra kvartalet som avslutades den 30 september. Det var också bättre än väntat. Analytikerna hade räknat med 46,4 miljoner sålda telefoner.

Aktien steg 3,7 procent i efterhandeln på New York-börsen. Om aktien fortsätter stiga på fredagen betyder det enligt Bloomberg att Apple blir det högst värderade aktiebolaget i världen.

Apples positiva försäljningsprognos beror på att efterfrågan på Iphone X växer kraftigt sedan man kunde börja förbeställa den på nätet i förra veckan. Bolaget har haft svårt att få ut telefonerna till kunderna, och man har talat om en väntetid på 6 veckor. I samband med delårsrapporten meddelade bolaget att produktionskapaciteten nu ökar och att väntetiden blir kortare.

Försäljningsprognosen uppgår till 87 miljoner dollar. Analytiker i snitt hade räknat drygt 84 miljoner dollar, enligt Thomson Reuters enkät.

Nettovinsten i förra kvartalet steg till 10,71 miljarder dollar, eller 2,07 dollar per aktie. Samma period året innan landade vinsten på 9 miljarder dollar.

Försäljningen av flaggskeppet Iphone stod för 55 procent av den totala omsättningen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00