Använder du bankernas mobilapplikationer?

Bild: Irene Stachon

HBL frågade bankkunder om hur de ser på moderna banktjänster.

Bo Martin Ljungqvist Bild: Lasse Österberg

Bo Martin Ljungqvist, Ekenäs

– Jag ser inte mig själv som en vanlig äldre användare av datorer och it, eftersom jag lett datakurser för seniorer. Jag använder själv sällan nätbanken, men min fru gör det ofta då hon varit bokförare.

– Vi använder inte mobilbanker, eller bank på pekplatta eftersom det lätt blir felslagningar utan numeriskt tangentbord. Seniorerna som deltog i mina kurser ville gärna lära sig om till exempel hur man använder nätbanken.

Anni Häkkinen Bild: Karolina Lång

Anni Häkkinen, Helsingfors

– Jag fyllde 18 i december och har först i går fått nätbankskoder, men jag tänker mig att en mobil nätbank är en väldigt bra idé. Jag tycker särskilt att det verkar praktiskt om man inte har tillgång till dator.

Sini Asikainen Bild: Karolina Lång

Sini Asikainen, Helsingfors

– Jag skulle gärna använda en mobilapplikation som nätbank om det fanns en sådan, men min bank erbjuder inte det. Banken har endast en mobilversion av nätbanken. Det verkar smidigt med en applikation.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46