Använder du bankernas mobilapplikationer?

Bild: Irene Stachon

HBL frågade bankkunder om hur de ser på moderna banktjänster.

Bo Martin Ljungqvist Bild: Lasse Österberg

Bo Martin Ljungqvist, Ekenäs

– Jag ser inte mig själv som en vanlig äldre användare av datorer och it, eftersom jag lett datakurser för seniorer. Jag använder själv sällan nätbanken, men min fru gör det ofta då hon varit bokförare.

– Vi använder inte mobilbanker, eller bank på pekplatta eftersom det lätt blir felslagningar utan numeriskt tangentbord. Seniorerna som deltog i mina kurser ville gärna lära sig om till exempel hur man använder nätbanken.

Anni Häkkinen Bild: Karolina Lång

Anni Häkkinen, Helsingfors

– Jag fyllde 18 i december och har först i går fått nätbankskoder, men jag tänker mig att en mobil nätbank är en väldigt bra idé. Jag tycker särskilt att det verkar praktiskt om man inte har tillgång till dator.

Sini Asikainen Bild: Karolina Lång

Sini Asikainen, Helsingfors

– Jag skulle gärna använda en mobilapplikation som nätbank om det fanns en sådan, men min bank erbjuder inte det. Banken har endast en mobilversion av nätbanken. Det verkar smidigt med en applikation.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning