Antoniapriset till tre musketörer

Carl Alm, Matti Raita och Noora Dadu i 3 Musketeers – East of Vienna. Bild: Laura Karen

Klockriketeaterns och Ģertrūdes ielas teātris föreställning 3 Musketeers – East of Viennatilldelades Antoniapriset på Hangö Teaterträff.

"Föreställningen är aktuell, konstnärligt modig och intelligent och den litar på publiken", motiverar juryn som består av Tom Lindblom, Marianne Möller, Harriet Sevelius och Maya Tångeberg.

Föreställningen 3 Musketeers – East of Vienna har regisserats av Valters Sīlis och är ett finländskt–lettiskt samarbete.

De övriga nominerade var Wusheng Companys Sigurd Ring och Siriusteaterns Monologer i dialog.

Syftet med Antoniapriset är att lyfta fram betydelsen av konstnärligt mod och mångfald inom svenskspråkig teater i Finland.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning