Antoniapriset till tre musketörer

Carl Alm, Matti Raita och Noora Dadu i 3 Musketeers – East of Vienna. Bild: Laura Karen

Klockriketeaterns och Ģertrūdes ielas teātris föreställning 3 Musketeers – East of Viennatilldelades Antoniapriset på Hangö Teaterträff.

"Föreställningen är aktuell, konstnärligt modig och intelligent och den litar på publiken", motiverar juryn som består av Tom Lindblom, Marianne Möller, Harriet Sevelius och Maya Tångeberg.

Föreställningen 3 Musketeers – East of Vienna har regisserats av Valters Sīlis och är ett finländskt–lettiskt samarbete.

De övriga nominerade var Wusheng Companys Sigurd Ring och Siriusteaterns Monologer i dialog.

Syftet med Antoniapriset är att lyfta fram betydelsen av konstnärligt mod och mångfald inom svenskspråkig teater i Finland.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54