Anton Lundell återvände hem med guldet i bagaget

På måndag anlände de färska guldmedaljörerna i U18-landslaget i ishockey hem från VM i Ryssland. En av medaljörerna är andra generationens ishockeyspelare Anton Lundell.

Det var en samling trötta juniorlejon mötte pressen på ett hotell i Vanda på måndag eftermiddag. Anton Lundell hör till de färska medaljörerna i lejonlaget.

– Det känns riktigt bra att så här dagen efter. Det var en fin turnering av oss där fyra jämnstarka kedjor bäddade vägen för guld. Vi hade som målsättning att förbättra vårt spel i varje match och det lyckades vi med, säger Lundell.

Anton Lundell är son till före detta stormålvakten Jan Lundell och pappan har haft en stor inverkan på hans karriär som målvakt.

– Jag har fått mycket stöd hemifrån av både mamma och pappa, men det var aldrig aktuellt att jag skulle bli målvakt. Jag har alltid tyckt om att göra mål, säger Lundell.

Nästa års klubbadress är ännu oklar för Lundell. Den gångna säsongen höll 16-åringen till i HIFK:s A-juniorlag. På lördag inleds VM för seniorer och Lundell litar på att det går bra för herrlejonen.

– De har ett bra lag som kan gå hur långt som helst, säger Lundell.

Anton Lundell var en av unglejonens tongivande spelare. Bild: Pasi Mennander

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00