Antoine Griezmann klar för Barcelona – Madrid protesterar

Antoine Griezmann är bekant med Barcelona-spelarna från spelplanen. Bild: Manu Fernandez/AP Photo

Antoine Griezmann har skrivit på för Barcelona som betalar runt 1,3 miljarder kronor för spelaren.Men Atlético Madrid är inte nöjd. Den franske spelarens tidigare klubb kräver mer betalt för stjärnan.

Barcelona meddelar på sin webbplats att Antoine Griezmanns utköpsklausul på 120 miljoner euro är betald och att parterna har enats om ett kontrakt som gäller till och med juni 2024.

Att fransmannen skulle lämna Atlético Madrid har stått klart sedan den spanska ligasäsongen avslutades. 28-åringen tog då i en video farväl av huvudstadsklubbens supportrar efter fem säsonger där han gjorde 133 mål på 252 matcher.

Om Barcelona betalade mycket pengar för Griezmann så är det dock ingenting i jämförelse med vad hans nya utköpsklausul ligger på.

"Spelaren kommer att underteckna ett kontrakt med sin nya klubb för de kommande fem säsongerna med en utköpsklausul på 800 miljoner euro", skriver "Barça" på sin webbplats.

Men Atlético Madrid har stora invändningar mot affären.

Klubben skriver på sin webbplats att betalningen på 120 miljoner helt enkelt är otillräckligt.

"Atlético Madrid anser att summan inte räcker till för att täcka utköpsklausulen eftersom det är uppenbart att överenskommelsen mellan spelaren och FC Barcelona nåddes innan klausulen minskades från 200 miljoner euro till 120 miljoner euro. Det var också före datumet för när klausulen bestämdes som spelaren, den 14 maj, kommunicerade ut att han skulle lämna klubben", skriver den spanska ligatvåan.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning