Äntligen stortävlingsdebut för Lindbom – "Jättebra känsla"

Carl Lindbom (bakom) kämpade åt sig en plats i EM-truppen. Bild: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Carl Lindbom vet alltför bra hur det känns att vara bland de sista som trillar ur en EM- eller VM-trupp. Men i kväll får han göra sin stortävlingsdebut framför hemmapubliken i Helsingfors.

Carl Lindbom har varit med i landslagsringen sedan 2012. Men inför EM 2013, VM 2014 och EM 2015 blev han inte uttagen till den tolv man starka landslagstruppen som reste till finalturneringen. Inför hemma-EM finns namnet Lindbom med då Finland möter Frankrike i EM-premiären klockan 20 i kväll.

– Förstås var det en jättebra känsla då jag hörde att jag är med. Nu väntar jag ivrigt att matchen börjar och att man får gå ut på planen.

Är du nervös?

– Jag har en sådan där lämplig liten spänning som det är bra att ha. Få se hur det känns på kvällen sen, säger Lindbom.

I slutändan var det mellan Lindbom och Alex Murphy som tränarstaben gjorde det sista valet mellan om vem som blir EM-truppens spelare nummer tolv.

– Jag och Alex är goda kompisar och det var tufft att man fick vänta länge med beskedet. Lika gärna hade han förtjänat platsen. Men det är tränarens beslut som gäller, säger 25-åringen Lindbom.

Kvällens motståndare är gruppfavoriten Frankrike. Ett topplag som Finland tvingade till förlängning för två år sedan.

– Vi är ute efter en bra stämning och en seger med hjälp av hemmapubliken. Det hjälper oss säkert att hallen är slutsåld och att det är ett grymt dån på läktaren. Vi måste ge vårt yttersta och då vet jag att vi får publikens stöd, säger Lindbom.

Finland-Frankrike i kväll klockan 20.00 i Hartwallarenan.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning