Äntligen seger för HJK – "viktigt för självförtroendet

HJK firade sin första seger sedan i början av april. Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

HJK tog sin första seger sedan i början av april.

HJK-KPV 3-1 (2-0)

HJK inledde ligasäsongen med två segrar, men därefter har det varit tungt. Åtta matcher i följd utan segrar och efter brakförlusten mot FC Lahti fick chefstränaren Mika Lehkosuo gå. I stället tog Toni Koskela över.

I Koskelas första match bakom rodret mötte HJK liganykomlingen KPV, som inte hade vunnit en enda av sina åtta första matcher. Det blev inget målkalas i Tölö, men HJK lyckades åtminstone bryta sin onda svit.

Elderson gjorde 1-0 i 19:e minuten och Riku Riskis 2-0 i 23:e minuten var hur snyggt som helst. Den andra halvleken blev lite segare för HJK och det blev lite nervigt då Hendrik Helmke reducerade efter ett inlägg i 76:e minuten. Men inhopparen Rafinha vände och krutade in avgörande 3-1 bara fyra minuter senare.

- Det var viktigt för vårt självförtroende att vinna. Förhoppningsvis vänder det nu, säger Rafinha.

– All respekt för KPV, men de är inte riktigt på samma nivå som de lagen som vi mötte tidgare. Men det var bra att möta ligajumbon för oss i det här skedet.

Efter en hyfsad inledning hade HJK det svårt att slutligen avgöra matchen. Enligt Rafinha har den nya tränaren inte ännu medfört några stora förändringar under en vecka.

– Viktigt med tre poäng. Åtta matcher är en evighet i HJK, säger Koskela.

– Vi bytte lite vår anfallsformation och fick några bra målchanser. I andra halvlek pressade KPV lite högre och gav oss problem. Men vi höll oss till vår plan, jobbade och var eniga. Det var kul att se glada ansikten och glada spelare.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning