Anthony Joshua försvarade tungviktstitel

Tungviktsmästaren Anthony Joshua besegrade Kubrat Pulev på Wembley Arena i London. Bild: Andrew Couldridge/Lehtikuva

Britten Anthony Joshua besegrade bulgariske Kubrat Pulev i den nionde ronden på boxningsgalan i Wembley Arena i London. Joshua förblir därmed IBF-, WBA- och WBO-tungviktsmästare.

– Boxning handlar om mindre snack och mer handling och jag hoppas att alla var nöjda med kvällen, inte bara med min fajt utan under de som var före också, säger Joshua.

31-årige Joshua var nära att ta hem fajten redan i den tredje ronden då han golvade Pulev. Bulgaren kom på fötter igen och höll ut till och med slutet av nionde ronden, då 39-åringen åter hamnade på mattan efter en uppercut från Joshuas höger.

– Jag höll mig till det jag kan bäst – att boxas och tänka på var jag sätter mina slag. Och när de sitter så sitter de. Som jag sade, mindre snack och mer handling.

Joshuas seger öppnar för ett eventuellt tungviktsmöte med landsmannen Tyson Fury nästa år.

– Fråga fansen vad de vill se, jag ställer upp på allt, säger Joshua när frågan kommer på tal vid utfrågningen efter matchen.

– Jag vill möta den som innehar (WBC-)bältet. Om det är Tyson Fury, låt det bli Tyson Fury. Det är inte någon stor grej.

Landsmannen Fury svarade i en filmsnutt på Twitter där han säger:

– Jag vill ha en fajt, jag vill ha den snart. Jag kommer att besegra honom i tre ronder.

VM-mötet mellan Joshua och Pulev var planerat till i juni i år men ställdes in på grund av coronapandemin. Nu genomfördes fajten på Wembley Arena framför en publik om 100 personer.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning