Antell lägger ned sitt bageri – 101 personer får sparken

Det anrika restaurang- och bageribolaget Antell lägger ned sitt bageri i Uleåborg och avvecklar sitt dotterbolag Antell-Leipomot Oy. Sammanlagt 101 personer sparkas i samband med omläggningen.

Enligt bolagets pressmeddelande har bageriverksamheten gått på förlust i flera års tid, trots att omsättningen har ökat.

– Vi har haft en god efterfrågan på våra bageriprodukter, men vi har en tung kostnadsstruktur och har inte lyckats göra verksamheten lönsam, säger vd Tomi Lantto på Antell Oy.

Antell kommer i fortsättningen att koncentrera sig på sin restaurang- och kaféverksamhet. Bolaget driver omkring 100 kantiner och restauranger och ett flertal kaféer på olika håll i landet. Bageriet i Uleåborg fungerar normalt till slutet av augusti, men därefter trappas verksamheten ned stegvis, uppger bolaget i sitt pressmeddelande.

Sammanlagt 101 personer kommer att sparkas på grund av beslutet.

– Vi sörjer att vi måste lägga ned verksamheten, säger vice vd Annukka Lantto.

Antell grundades 1880 i Uleåborg. Bolagets omsättning i fjol var 52,4 miljoner euro. Hela koncernen sysselsätter sammanlagt omkring 600 personer.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33