Anrika McDonald's-restauranger i Helsingfors stänger när hyreskontrakten går ut

McDonald's restaurangen i Sokos bottenvåning hör till dem som har stängt de senaste åren. Bilden är från 2007. Bild: Pekka Sakki/Lehtikuva

Två McDonald's-restauranger, som i decennier varit kända inslag i gatubilden i Helsingfors, har stängt. Det handlar om restaurangerna i köpcentret Gloet och vid Gräsvikens metrostation.

Orsaken till stängningen är att hyreskontrakten har gått ut.

– Vi har inte lyckats förhandla fram hyreskontrakt som skulle ge möjlighet att driva en lönsam affärsverksamhet på platserna, säger McDonald's Finlands kommunikationsdirektör Heli Ryhänen till Helsingin Uutiset.

Under de senaste åren har McDonald's också stängt restauranger i hörnet av Stora Robertsgatan och Georgsgatan, samt i Sokos bottenvåning.

Å andra sidan har nya restauranger öppnat och enligt Ryhänen håller man hela tiden ögonen öppna för nya affärsplatser.

– Det handlar om långa processer. Ibland söker vi tomter och ibland affärslokaler. Senast har vi byggt en dygnet runt-öppen drive in-restaurang i Stensböle, säger hon till tidningen.

Hamburgerkulturen har utvecklats rejält i Helsingfors under de senaste åren och många konkurrenter har kommit till.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning