Mörkret misstänks ha orsakat Skofteruds död

Vibeke Skofterud Bild: AP Photo/LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Mörkret kan ha orsakat Vibeke Skofteruds vattenskoterolycka. Det tror norsk polis, dagen efter att den norska skidåkaren påträffats död.

Lite mer har blivit klart när det kommer till omständigheterna kring den före detta norska skidåkaren Vibeke Skofteruds död. 38-åringen hittades under söndagsförmiddagen död vid en bukt på ön St. Helena utanför Arendal i Norge. Enligt polisen tyder allt på att det rör sig om en vattenskoterolycka.

Under måndagsförmiddagen har polisen också fått en bild över hur olyckan kan ha gått till.

– Natten till söndagen var den första kvällen som det var mörkt på väldigt länge. Det är väldigt svårt att köra båt och andra fordon när det är mörkt. Den här gången gick det fel, säger Torbjörn Trommestad, utredningsledare, till norska Dagbladet enligt Aftonbladet.

– Hon träffade en holme. Det låter konstigt att man inte klarar att manövrera ett fordon i mörkret, men det kan vara väldigt, väldigt svårt, även om man är bekant med det.

Norsk polis har förhört vänner och bekanta för att kunna reda ut när dödsfallet inträffade. Skofterud anmäldes saknad klockan ett natten till söndag när hon inte kom hem. Hon hade tidigare under dagen varit på en konsert i Arendal.

– Den sista säkra observationen av Skofterud är runt midnatt. Avståndet från den sista observationspunkten till holmen där hon hittades är inte lång. Därför menar vi att olyckan skedde runt midnatt, säger Trommestad.

Vibeke Skofterud vann Vasaloppet 2012 som första norska kvinna och har ett OS-guld och två VM-guld, alla i stafett.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03