Ännu ingen plats för Koons skulptur

Efter terrordåden i Paris 2015 donerade den amerikanske popkonstnären Jeff Koons ett konstverk till staden till ett minnesmonument för offren.

Men det kontroversiella verket Bouquet of tulips – en hand som håller en färgglad bukett med tulpaner och som skulle vara tio meter högt – har stött på patrull och beskrivits som chockerande av framstående kulturpersoner.

En plats för monumentet är ännu inte klar, uppger det franska kulturministeriet efter ett möte med representanter för huvudstaden och konstnären.

Koons vill att konstverket ska uppföras vid området utanför museet Palais de Tokyo, som vetter mot Eiffeltornet.

– Vi kommer att erbjuda honom en annan plats, säger kulturminister Françoise Nyssen till tidningen Le Figaro och tillägger att platsen ska vara "populär, synlig och tillgänglig för alla".

Enligt en källa tippas det bli en park i norra Paris.

Jeff Koons bredvid en bild på "Bouquet of tulips" under ett event vid den amerikanska ambassaden i Paris 2016. Arkivbild. Bild: TT/AP/Michel Euler

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22