Ännu ingen plats för Koons skulptur

Efter terrordåden i Paris 2015 donerade den amerikanske popkonstnären Jeff Koons ett konstverk till staden till ett minnesmonument för offren.

Men det kontroversiella verket Bouquet of tulips – en hand som håller en färgglad bukett med tulpaner och som skulle vara tio meter högt – har stött på patrull och beskrivits som chockerande av framstående kulturpersoner.

En plats för monumentet är ännu inte klar, uppger det franska kulturministeriet efter ett möte med representanter för huvudstaden och konstnären.

Koons vill att konstverket ska uppföras vid området utanför museet Palais de Tokyo, som vetter mot Eiffeltornet.

– Vi kommer att erbjuda honom en annan plats, säger kulturminister Françoise Nyssen till tidningen Le Figaro och tillägger att platsen ska vara "populär, synlig och tillgänglig för alla".

Enligt en källa tippas det bli en park i norra Paris.

Jeff Koons bredvid en bild på "Bouquet of tulips" under ett event vid den amerikanska ambassaden i Paris 2016. Arkivbild. Bild: TT/AP/Michel Euler

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00