Ännu en flicka i Indien våldtagen - därefter försökte gärningsmännen bränna henne levande

Bild: Lehtikuva/

Förra veckan kom åter chockerande nyheter från Indien. En 16-årig flicka fördes med våld bort av en grupp män då hon närvarade vid ett bröllop i delstaten Jharkhand.

Byrådet, som har stor makt i vissa delar av Indien, dömde männen till att böta motsvarande 700 euro och till att utföra 100 situps för våldtäkten. De misstänkta männen blev då så rasande att de sökte upp flickans familj och misshandlade flera av hennes familjemedlemmar. Då de senare fann flickan ensam hemma tände de på huset och brände henne till döds.

14 personer är nu misstänkta för kidnappning, våldtäkt och för att ha bränt den unga flickan till döds.

Några dagar senare inträffade en liknande incident i samma delstat. Nu kämpar en 17-årig indisk flicka för sitt liv efter att ha blivit våldtagen, dränkt i bensin och svårt brännskadad.

En 19-årig man är anhållen, misstänkt för dådet.

Våld och sexuellt våld mot kvinnor har länge varit något det talats tyst om i Indien. Men efter att en studerande i Delhi år 2012 blev gruppvåldtagen och mördad på en buss av en grupp män har dystra nyheter allt oftare nått omvärlden. I fjol anmäldes över 40 000 våldtäkter men mörkerantalet antas vara enormt i landet med över 1,3 miljarder invånare.

De indiska myndigheterna har reagerat genom att skärpa till straffen. För våldtäkt av en vuxen ska du dömas till 20 års fängelse, för våldtäkt på ett barn under 12 år ska dödstraff tillämpas. Lagändringarna har hittills inte haft avsedd effekt då rapporterna om sexuellt våld strömmar in dagligen.

Ett problem är att byråden på många håll i Indien har så stor makt att många fall aldrig kommer myndigheterna till känna.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33