Ännu en dödsolycka i plankorsningen i Svalas

Ett tåg kolliderade med en bil i en plankorsning i stadsdelen Svalas i Åbo på måndagsmorgonen. Plankorsningen har bommar och varningsljus men det har ändå skett ett flertal olyckor på platsen.

Enligt polisen har en person dött i en plankorsningsolycka i stadsdelen Svalas i Åbo. Passagerartåget IC946 som var på väg från Åbo till Helsingfors kolliderade med en bil vid en plankorsning i östra Åbo klockan halv åtta på måndagsmorgonen. Bilen fick omfattande skador.

Plankorsningen i Svalas är utrustad med bommar och varningsljus, men senast i fjol dog två personer som vid olika tillfällen blev överkörda av tåg i samma korsning. Enligt Åbo Underrättelser skedde det åtminstone sex dödsolyckor i plankorsningen i Svalas under åren 2009-2017.

Trafikverket publicerade i mars en fyraårig plan för att förbättra säkerheten vid plankorsningar i Finland. Programmet omfattar 65 åtgärder som sammanlagt ska kosta 28 miljoner euro. Plankorsningen i Svalas är inte med i programmet.

Måndagsmorgonens olycka orsakade förseningar i tågtrafiken mellan Åbo och Helsingfors.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00