Annika Tidström professor i företagsamhet

Annika Tidström. Bild: Pressbild/Riikka Kalmi/SPT

Pargasbördiga Hankendoktorn och Åbo Akademi-docenten ska jobba för Vasa universitet i Seinäjoki.

Vasa universitets färska professor Annika Tidström ska främst fokusera på forskning som en del av forskningsnätverket Epanet i Seinäjoki.

Tidström har tidigare varit universitetsforskare vid Vasa universitet, bland annat ansvarig för kandidatprogrammet för ledarskap. Hon disputerade vid Hanken 2006 och är docent vid Åbo Akademi.

– De små och mellanstora företagens konkurrenskraft och utveckling är i fokus för professuren. Min nätverksforskning passar bra in, ett litet företag klarar sig inte ensamt. Ett företag måste samarbeta men också konkurrera med andra, säger Tidström enligt ett pressmeddelande.

Tidström, som trivs med att föreläsa, säger sig se fram emot samarbete med näringslivet.

Professuren är tidsbunden fram till 2021.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning