Annika Sucksdorff blir svensk filmchef

Annika Sucksdorff. Bild: Anton Sucksdorff

Filmproducenten Annika Sucksdorff blir filmchef för svenska SF Studios vilket innebär att hon ansvarar för bolagets hela filmverksamhet.

Utan framgången för filmen Tom of Finland, plus de kontakter det svenska samarbetet innebar, tror Annika Sucksdorff inte att hon hade erbjudits jobbet som chef för SF Studios.

– Tom of Finland öppnade väldigt många dörrar för oss som arbetade med den filmen, säger Sucksdorff.

Annika Sucksdorff arbetar i dag som producent vid Helsinki Film. Hon inleder sitt nya jobb i september och kommer i början att pendla mellan Stockholm och Helsingfors. På sikt är det tänkt att hela familjen flyttar västerut.

Vad anser du om svensk film?

– Jag är mycket förtjust. Senast såg jag Ruben Östlunds The Square som är en fantastisk film.

Vad är du mest rädd för då?

– Att stövlarna ska vara för stora att fylla. Min företrädare inledde sin karriär med att producera Snabba Cash-filmerna och blev den europeiska filmvärldens rockstjärna. Men mer entusiastisk än rädd är jag.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46